Fest for ny kirkeklokke i Vester Assels

Søndag den 26. marts kl. 10.15 er der festdag i Vester Assels. Der er officiel indvielse af den nye suppleringskirkeklokke, der skal aflaste den gamle middelalderklokke.
Menighedsrådet har arbejdet med sagen i næsten fire år og det var en stor glæde at en donation fra Augustines Fonden fik det hele til at glide på plads. De to klokker klinger rigtig smukt sammen.

Biskop Henning Toft Bro er inviteret til at prædike, og børnekoret medvirker.

Efter gudstjenesten inviterer menighedsrådet til en reception i Vester Assels Forsamlingshus og vi håber at mange vil deltage.

Festgudstjeneste i Vester Assels Kirke
Søndag den 26. marts kl. 10.15

 

Caluna-koret synger

Den 4. april er der smuk korsang i Vester Assels Kirke, der dermed befæster sig som en af de kirker på Mors, hvor musikken får plads. Det er det Skive-baserede Callunakor, der kommer og byder på kormusik i forskellige genrer og fra forskellige perioder.
Koret arbejder altid med a cappella-satser, men akkompagnement på klaver og orgel giver musikken en ekstra dimension.
Musikken står ikke alene, når koret giver koncert, men bliver fulgt på vej af beskrivelser, forklaringer, historier og anekdoter, så man som lytter får lidt mere ud af koncerten.

Calluna koret startede i 2006 i Estvad, og korets medlemmer bor tæt på nogle af Danmarks smukkeste hedeområder, Rønbjerg hede og Hjelm hede. Dermed har kormedlemmerne ofte beundret den smukke hedelyng med det botaniske poetiske navn Calluna Vulgaris. Deraf korets navn.

Planten gror på heden og giver gode oplevelser og vidner om, at det smukke findes og blot skal opsøges.

Koret holder nu deres øveaftener i Egeris Kirke i Skive og dirigeres af Torben Kjær, og Vester Assels Kirkes organist Conny Cold er i øvrigt også med i koret, hvor hun akkompagnerer de smukke stemmer.

Der bliver også tid til fællessalmer i programmet.

Efter koncerten er der kaffe og the i kirken.

Calluna koret synger i Vester Assels Kirke
Tirsdag den 4. april kl. 19.00

 

Morgensang med Pilgrimsvandring Mors

Igen i år er der mulighed for at deltage i pilgrimsvandring på Mors – der efterhånden har etableret sig som en begivenhed, der trækker fuldt hus – eller rettere: Hold – langvejs fra. Også i år går turen forbi en af kirkerne i Sydmors Pastorat, nemlig Vester Assels Kirke – og det sker fredag den 26. maj, hvor pilgrimsvandrerne når Vester Assels Forsamlingshus sidst på eftermiddagen og får deres pilgrimsstempler i kirken. Så får de aftensmad – og musik – til at styrke sig på, inden natten falder på.

Lørdag morgen kl. 9.00 er der er så morgensang i Vester Assels Kirke, inden turen går videre. Alle er velkomne til at deltage i morgensangen.

Det er muligt at finde yderligere oplysninger om pilgrimsturen
på www.pilgrimmors.dk

 

Gudstjeneste til havnefesten

I forbindelse med Havnefesten på Sillerslev havn holdes der gudstjeneste i teltet på havnen om søndagen kl. 13.30.

Efter gudstjenesten er der kaffe og kagebord. Det plejer at være en velbesøgt gudstjeneste.

Læs mere i dagspressen om arrangementet.

Havnegudstjeneste i Sillerslev
den 9. juli kl. 13.30

 

Spaghettigudstjenester

 Vi begynder med en kort børnegudstjeneste og bagefter spiser vi spaghetti i Menighedshuset i Vejerslev.

Vi slutter kl. 18.30. Det er gratis at deltage.

Menighedshuset i Vils
Onsdag den 22. marts kl. 17.00.

 

Alle Kirker Synger
– nu i Vester Assels

Alle kirker synger var et initiativ, der blev taget for et par år siden på ø-plan og går ud på, at interesserede kan komme rundt og se de mange fine kirker og kirkegårde, vi har på Mors.
 
Der plejer at være god tilslutning, og det er op til det enkelte menighedsråd, hvordan aftenen skal forløbe. Formand for Vester Assels Menighedsråd, Gunhild Olesen Møller, vil fortælle om kirken og inventaret, og kirkens sanger og organist vil stå for den musikalske del af programmet, når det i foråret er blevet Vester Assels Kirkes tur til at vise sig frem.

Alle Kirke Synger i Vester Assels Kirke
Torsdag den 27. april kl. 19.00

 

Håndværkerkoret synger i Vester Assels

Vester Assels Kirke danner mandag den 8. maj atter ramme om et musikalsk arrangement. Det er Håndværkerkoret, som under ledelse af dirigent Anja Brejner Højgård først synger i kirken, og senere fortsætter programmet i forsamlingshuset, hvor Vester Assels Menighedsråd er vært ved
kaffen.

Koret har efterhånden ladet røsterne klinge i Vester Assels nogle gange – og det gør de med stor fornøjelse, understreger de selv:
»Hvis koret skulle have en fanklub, skulle den ud gå fra Vester Assels. Her har vi haft nogle af de største oplevelser i kirken og forsamlingshuset«, siger Anders Holmgaard fra koret.

Koncert med Håndværkerkoret
i Vester Assels Kirke
Mandag den 8. maj kl. 19.00

 

Friluftsgudstjeneste med Fisker & Mouritsen

Til årets friluftsgudstjeneste i Øster Assels får vi besøg af René Mouritsen og Michael Fisker, der vil underholde efter gudstjenesten, hvor Trine Gjørtz prædiker. Det bliver et godt genhør, da de to musikere tidligere har stået for underholdningen til friluftsgudstjenesten i Øster Assels, som også denne gang finder sted i haven ved Borgerhuset, hvor der også serveres en sandwich.

Mandag den 5. juni. (2. pinsedag) kl. 11.00
ved Borgerhuset i Øster Assels