Juleafslutning for skolen

Sydmors skole og børnehus kommer til juleafslutning den dag, børnene får juleferie.
Tidspunktet kommer senere.

 

Fastelavnsgudstjeneste

Fastelavn, er mit navn.
Vejerslev Kirke indbyder til fastelavnsgudstjeneste i forbindelse med fastelavnsfesten i Fritidscentret i Vils.
Fastelavn er jo en gammel kirkelig tradition, og den knytter vi nu sammen med den folkelige fest, som vi allerede holder her i området.
Vi begynder med en kort børnegudstjeneste i kirken kl. 13.30, hvor alle børn er velkomne udklædte.
Derefter går vi i Vils Fritidscenter, hvor vi slår katten af tønden.
Entre ca. 35 kr.

Søndag den 23. februar kl. 13.30
i  Vejerslev Kirke

 

Fælles om sang og musik

Endnu engang åbner vi døren til en dejlig aften i fællesskabets tegn, når Øster Assels Kirke 27. februar byder på Sang og musik i kirkerne.
Denne aften medvirker Øster Assels’ eget Folkekor.

Torsdag den 27. februar kl. 19.00
i  Øster Assels Kirke

 

Kom og syng

Sangcafé er en fast bestanddel af årets program i Sydmors Pastorat.
Der er sangbøger på bordene i Menighedshuset i Vils – og tradition for at komme med opfordringer til, hvad vi skal synge.
Dem skorter det aldrig på!

I pausen er der ost og rødvin til 30 kr.

Onsdag den 18. marts kl. 19.30
i Menighedshuset i Vejerslev

 

Danske sange og salmer i flamencokjole

Det nye år lægger festligt og fyrigt ud i Vester Assels med en dansekoncert med Erika Sanchez og Kai Bredholt.
Parret, der til daglig sætter kulør på den lille aktive by Idom ved Holstebro – og hvor de i øvrigt kommer frem, fortolker en række af de kendte danske salmer og sange i lidt anderledes forklædning.
Sådan helt konkret, faktisk – idet Kaj Munk, Ingemann og Jeppe Aakjær serveres i stram kjole, flamencosko og harmonika.
Måske husker nogle deres optræden til årets friluftsgudstjeneste i Vejerslev – hvor vejret gjorde det udendørs indendørs. Men varmen kom både i menighedshuset og i de mange tilhøreres kinder, da de overgav sig til energiske Kai Bredholts intense sang og spil – og Erika Sanchez, der akkompagnerede de ærkedanske tekster og musik med sine flamencotrin – og til sammen fik mindst to forskellige traditioner til at smelte sammen.
Den 5. januar kan de så opleves i Vester Assels, først i kirken, derefter i forsamlingshuset.
Kai Bredholt er oprindelig udlært bådebygger, men har i mange år arbejdet som skuespiller, instruktør, musiker og komponist på det verdensberømte Odinteater i Holstebro. I 2016 grundlagde han Landsbylaboratoriet, hvor han nu er kunstnerisk leder.
Erika Sanchez er født og opvokset i Mexico City, og efter at have arbejdet som kemiingeniør valgte hun i 2008 at forfølge sin drøm om at blive flamencodanser og sanger. Hun var sammen med Kai Bredholt med til at grundlægge Landsbylaboratoriet og fungerer nu som organisator af Idom Biennalen, leder af cirkusskolen CirkO og sætter teater og forskellige andre kulturelle aktiviteter i scene i det aktive lokalsamfund.

Menighedsrådet er vært ved kaffen i forsamlingshuset.

Hellig tre Konger
Søndag den 5. januar kl. 19.00

i Vester Assels kirke

 

Der er noget, vi skal tale om

Tid til at tale sammen. Med mennesker, du måske ikke kendte i forvejen, men hvor I bliver klogere på hinanden – og livet – efterhånden, som I kommer til at tale sammen.
Det er i bund og grund konceptet for samtalesalonerne i Strømpehuset i Øster Assels, der har været en bemærkelsesværdig succes fra første færd.
Der har været fuldt hus hver eneste gang, og mange deltagere har meldt sig til den næste salon med det samme – fordi samtalerne bare giver så stor glæde og inspiration.
Og dermed er det bevist, at samtalesaloner ikke kun er et storbyfænomen; vi kan også sagtens i Øster Assels!
Der er planlagt hele to arrangementer i foråret, og hver gang serveres der serveres kaffe eller te til alle ordene – og kage. Tilmelding er nødvendig – det kan ske hos Jytte Frederiksen på 3160 9095.
Salonerne er arrangeret af Strømpehusets Venner og sognepræst Trine Gjørtz.

Lørdag den 1. februar kl. 14-16
og
Lørdag den 21. marts kl. 14-16
i Strømpehuset, Øster Assels

 

Hvad skal vi gøre med kirken?

Kom med inspiration og ideer.
Øster Assels Kirke er blevet bevilget penge til at kunne påbegynde den indvendige renovering af kirken i 2020.
Menighedsrådet håber, at mange har lyst til at bidrage med inspiration og ideer til, hvad der skal bevares, hvad der skal udskiftes, og hvad der skal forandres.
Jo mere inspiration og jo  flere ideer vi får, jo bedre rammer kan vi skabe for muligheder i kirkerummet.
Så kom endelig med dine ideer og forslag – gerne med konkrete eksempler – til menighedsrådet.
Mere herom i de kommende kirkeblade.

Birgitte Landgrebe

 

Johnny Sort er et menneske, der ser lyst på livet

Johnny Sort er fra Asaa. Og ikke alene er efternavnet særligt. Det samme er hans historie – og måden, han har håndteret den på.
»Min første store udfordring stod jeg overfor, da jeg kun var 18 år gammel og havde mistet min højre arm i en togulykke. Pludselig skulle jeg forholde mig til et liv med et fysisk handicap. Overraskende for mange lærte jeg hurtigt at omstille mig til min nye virkelighed, og det resulterede i, at jeg lærte meget mere end jeg mistede«, fortæller Johnny Sort, der fortæller om livskvalitet i et foredrag, som med garanti vil give tilhørerne noget at tænke over – og fornemmelsen af at være blevet tanket på.
For Johnny Sort gik ikke i – nå ja, sort – men fokuserede i stedet på mulighederne: »Min livsfilosofi blev hurtigt, at det ikke var afgørende, om jeg gjorde tingene anderledes end andre, men det vigtigste var, at jeg prøvede. Mit liv fortsatte – jeg fik arbejde i børnehave, blev uddannet pædagog, gift, fire børn og levede et aktivt liv, hvor især idræt og foreningsverden kom til at betyde meget.«
Johnny Sort spiller blandt andet billard på eliteniveau og har været formand for den lokale klub i 28 år – og blev i 1990 kåret til Årets Navn i nordjysk idræt.
I 1993 tog hans liv endnu en drejning: »En fejloperation medførte mit livs mareridt og mit største handicap. En operation, som skulle fjerne eller mindske moderate fantomsmerter i min manglede arm endte katastrofalt. Jeg vågnede efter operationen til et kronisk smertehelvede – min krop brændte. Her lærte jeg for alvor, hvad det vil sige at kæmpe for at overleve. I dag brænder min krop stadig 24 timer i døgnet, men jeg har lært at takle smerten. Jeg har været nødt til at erkende og acceptere mit liv, som det er og mere end nogensinde før fokusere på det positive og mulighederne frem for begrænsningerne«, forklarer Johnny Sort.
Alt det fortæller han om i Menighedshuset i Vils tirsdag den 18. februar. Han lover, at foredraget vil give inspiration og motivation til at tage de valg, der gør, at man får det bedste ud af livet.

Tirsdag den 18. februar kl. 19.30
i  Menighedshuset i Vils