En krøllet historiefortæller

Mange kender Thomas Buttenschøn for sit store, krøllede hår. Men ligeså mange har lagt mærke til de krøllede historier, der i de senere år har hvirvlet ud af sangskriverens hoved. En sang som »Smukkere end smuk« skabte et gennembrud for sangsnedkeren.

Men nu er bandet kørt i garage for en stund – og Buttenschøn forfølger sin lyst til at drage ud uden det store rockgear og sætte lyset på sin guitar, sin stemme - og de gode historier, han har på hjerte.

De var med til Blidstrup Efterskole den 23. april. Han havde en række spritnye sange fra sit femte album »Sange, Der Ikke Er Til Radioen«, som blandt andet handler om at flytte fra den pulserende københavnske stenbro til det sønderjyske grænseland, hvor han pludselig kunne se sit liv i et helt andet perspektiv - og slet ikke noget ringere...

Hans sange handler blandt andet om at tage betydningsfulde valg i livet og stå op for dem – prioritere familien, der tæller kone og to børn.

Det kræver skarpe historier, fortalt i en cocktail af humor og alvor. Derfor blev hans nye turne til et oneman-show.

Jeg glæder mig altid over, at der bliver lyttet. Det betyder noget. Det siger mig, at jeg også her har noget værdifuldt at byde på. Jeg vil tættere på publikum, røre dem, udfordre dem og påvirke dem. De skal have lige så meget snak som musik«, siger Thomas Buttenschøn.

Mange fik muligheden for at komme helt tæt på et spændende menneske med noget på hjerte på Blidstrup Efterskole.