Jagtgudstjeneste

Den første jagtgudstjeneste blev en flot oplevelse.

Der var ingen, der gik sultne hjem fra det arrangement, som Øster Assels-Blidstrup menighedsråd havde lavet sammen med Redsted-Sindbjerg-Nykøbing Jagtforening søndag den 30. oktober.

Det var første gang, at pastoratet forsøgte sig med en jagtgudstjeneste med efterfølgende spisning. Og det er ingen overdrivelse at sige, at det blev et initiativ, som blev vel modtaget.

Der var fuld hus til gudstjenesten i Blidstrup Kirke, hvor graver Flemming Futtrup havde udfoldet sine kreative talenter sammen med jagtforeningens Kjeld Gregersen. Kirkerummet emmede af natur med gyldne blade, gran og bær – hvor en række smukke, udstoppede dyr fuldendte stemningen af natur og jagt.

Undervejs lød jagthornet i kirken og understregede dermed temaet.

Efter gudstjenesten fortsatte de fleste kirkegængere til forsamlingshuset i Øster Assels, hvor der var dækket op til ”nak-og-æd”-middag med suppe, kogt på afskær af vildtet, som forret og rådyr og fasanbryster til hovedret.
Madlavningen var i de allerbedste hænder hos aftenens tre kokke, Johannes Nielsen fra Blidstrup Mark, Jonathan Gjørtz Bovbjerg, der til daglig er i kokkelære på Michelin-restauranten Henne Kirkeby Kro og Nicklas Villaume, der er kok på Brøndums Hotel i Skagen. Sognepræst Trine Gjørtz blev udnævnt til fiskal – den person, der skal styre slagets gang, og som det er, når der jagt, er det fiskalens ansvar at uddele bøder til rette vedkommende…

Det blev en hyggelig aften med god mad for de 80 tilmeldte, der var sat som grænsen for arrangementet i år. Og adskillige ville sikre sig, at arrangementet bliver gentaget næste år. Jagtgudstjeneste er både rigtig hyggeligt og stemningsfuldt, hvor jagtens ritualer går fint i spænd med kirkens.

Kirken var flot pyntet