Fangekoret i Ø. Assels Kirke søndag den 27. november 2022
Det var råt, det var smukt, det var følelsesladet, det var grænseløst ærligt og samtidig uendeligt tanke- såvel som tårevækkende
Ja alle disse ord, kommer til mig, nu hvor jeg skal beskrive hvilke følelser, der gik igennem mig, den dag, hvor vi sammen med en masse andre så og hørte Fangekoret i Øster Assels Kirke.Koret
Jeg tænker, at mange af tilhørerne har og havde det som jeg. En taknemmelighed for livet, og for det, vi har hver især.
De tidligere og nuværende fanger, havde sammensat et program med sange, som mange af dem selv havde skrevet. De beskrev deres liv i fængslet, hvordan deres hverdag var og er.
Fangerne får tid til at tænke over deres liv, hvorfor det blev, som det blev. Og om hvor svært det er at danne sig et liv efter fængslet, for tit og ofte sker løsladelsen en fredag eftermiddag, og hvor skal personen så gå hen, mange uden hjem og uden familie.
Det rå liv, men også de relationer og venskab de hver især, har fået i derinde. Hvor svært det kan være for familien at skulle have en hverdag til at fungere uden deres kære, men så også skal have den til at fungere, når personen så kommer hjem en dag.
Louise som er fangernes korleder, viste med sin entusiasme og glæde, hvor glad hun er for arbejdet med fangerne og det kunne alle tilhørerne tydeligt fornemme i kirken, sikken en person – hvor var hun dygtig, og fangerne gav også tydeligt udtryk for deres glæde over for hende.
Da Fangekoret sang sangene: Yo Raise me Up og Halleluja, tror jeg de efterlod os alle med blikke, der var lidt fugtige.
Tak for oplevelsen – det var ikke forgæves I kom til Mors.
Hanne H. Poulsen